Пятница
29.03.2024
17:43
Приветствую Вас Гость

Категории раздела
Наука [61]
Культура [34]
Спорт [2]
Новости [43]
Поиск
Календарь
«  Апрель 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Наш опрос
Оцените Наш сайт
Всего ответов: 781
Мини-чат
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Главная » 2011 » Апрель » 11 » Студентські дебати: чи буде легалізована проституція?
    16:39
    Студентські дебати: чи буде легалізована проституція?
    У суботу, 12 лютого, в НУ «Одеська юридична академія» відбулися парламентські дебати британського формату. Даний захід був ініційований студентами Національного університету «Одеська юридична академія» та підтриманий керівництвом ВНЗ, зокрема деканом факультету правової політології та соціології Денисом Вікторовичем Яковлєвим.
    Студентські дебати – інтелектуальний освітній рух і стиль дебатів, в основу якого покладена імітація класичних парламентських дебатів. Найпоширенішим є саме британський формат, він є найбільш демократичним і динамічним з усіх теперішніх. Також британський формат парламентських дебатів є одним із найстаріших нинішніх і є офіційним форматом дебатних чемпіонатів світу та Європи. Цей формат об’єднує більше 70 країн та 150 ВНЗ, зокрема університети таких міст як Оксфорд, Кембридж, Брістоль, Глазго та ін.
    Такий захід був проведений в Одесі вперше з метою популяризації дебатів як навчальної гри, відродження дебатного руху, становлення нашого міста як дебатної столиці.
    З вітальним словом на відкритті заходу виступили проректор з навчальної роботи НУ "ОЮА" Віктор Миколайович Дрьомін та декан факультету правової політології та соціології Денис Вікторович Яковлєв, який зазначив:
    ─ У Національному університеті «Одеська юридична академія» готують спеціалістів, які вміють приймати відповідальні державні рішення. Правова і політична сфери життя суспільства характеризуються необхідністю раціональної аргументації, рішення тут формуються в ході обміну думками. Парламентські дебати зібрали в стінах зали судових засідань НУ "ОЮА" чотири команди з різних ВНЗ Одеси:
    "Міністерство палєва" – Тарнавський Роман, Бенедичук Олександр – факультет цивільної та господарською юстиції, НУ "ОЮА";
    "Юля & Міша" – Садова Юлія, Кушнір Михайло – інститут соціальних наук, ОНУ ім. Мечникова;
    "Clash" – Коваль Сергій, Бошкова Діана – інститут соціальних наук, ОНУ ім. Мечникова;
    "35 см" – Кузнєцова Анна (факультет телекомунікацій), Попов Євген (радіотехнічний факультет) - ОНАЗ ім. Попова.
    Було надано три актуальні резолюції, серед яких – «Місцеві вибори за мажоритарною системою», «Легалізація смертної кари» та «Легалізація проституції». Голосуванням учасники обрали останню тему та показали високий рівень підготовки до дебатів. За правилами гри дві команди представляли уряд, а дві – опозицію.
    За виконанням всіх правил і додержанням регламенту слідкував Великий Комітет – команда "De-jure, de-facto" у складі студента факультету цивільної та господарської юстиції НУ "ОЮА" Андрія Наконечного та студентки інституту соціальних наук ОНУ м. Мечникова Олени Садової.
    Наприкінці голосуванням глядачів було обрано переможця, яким стала команда "Міністерство палєва" – студенти НУ "ОЮА", що за результатами жеребкування представляли уряд.
    "Чому саме парламентські дебати і чому в Національному університеті "Одеська юридична академія"? Перш за все, парламентські дебати дають все те, що так потрібне у сучасному житті поважному юристу, політологу, який хоче вважати себе професіоналом у своїй справі, а саме – розвиток риторичних навичок, вміння тримати себе перед аудиторією, мистецтво переконання, структурне викладення своїх думок, розвиток критичного мислення, аналізу, поглиблення знань та розширення світогляду", – зазначив дебатер Андрій Наконечний.
    Організатори запевняють, що це є першою спробою відновити в місті дебатний рух. Після даної гри буде створено календар занять майбутніх дебатерів. Завоювати призові місця на всеукраїнських змаганнях дебатери-новачки Одеси з таким системним підходом до навчання спробують вже наступного сезону.
    Мариченко Оксана
    Категория: Наука | Просмотров: 8246 | Добавил: Jura | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: